Ferieparadiset Skjerjehamn

Selv uten Petter Gunnarstein kom jeg meg opp og startet sykkelturen mot Ola Branaas sitt ferieparadis Skjerjehamn. Denne ruten har jeg syklet før så det var ingen omveier og instrukser fra google maps.

Veien i dag var ca. 10 mil, og jeg holdt en snittfart på 30 km/t hele veien. Det var fine veier, men regn og vind ødela litt. Ved fergekaien på Leirvåg var fergen akkurat gått ved ankomst slik at ventetiden ble på hele 1 time. Heldigvis var der et venterom så jeg slapp å stå ute i regn og vind.

Da jeg skulle av fergen skjedde dessverre det en frykter aller mest. Det glatte underlaget flyttet sykkelen under meg idet jeg skulle kjøre av fergen, og jeg skled nedover langs bommen.. Ødela litt av sykkelbuksen og fikk noen skrubbsår, men det verste var at jeg var førstemann av fergen så både de som var om bord og de på kaien hadde orkesterplass til fallet…. Snakk om flause! Kom meg kjapt på bena og syklet «cycle of shame» forbi hele fergekøen og passet på å holde meg på sykkelen videre.

to mennesker som spiser middag og skålerPå Skjerjehamn ble jegsvært godt mottatt av hyggelige ansatte på stedet. Sjekket meg inn og tok meg en strekk på køyen før middag med Ola i 8 tiden. Vi fikk da en nydelig 3 retters middag med ovnsbakt kveite som hovedrett.. Rett og slett helt konge, akkurat som statuen på området 😊

I morgen går veien til Firda Seafood sitt kontor på Byrknes. Da skal Ola og Tore fra Firda være med å sykle et stykke så det blir stas! Videre skal vi opp på Sula for å besøke Sulefisk. Der skal jeg og Petter få bryne oss ved å prøve å kvalifisere oss til VM i sjakkelkasting. Stay tuned, det her blir spennende!

 

mann med treningstøy

I dag har også en av mine beste kompiser løpt halvmaraton i Danmark. Han tikket inn påtiden 1.47 og gjorde en solid innsats! Det er kult å ha spreke kompiser, og at han reklamerer for yngel.no 😊

PS: Husk utkantfestivalen på Skjerjehamn 27-30 juli!

kart