VM kvalifisering i sjakkelkasting!

Today we have visited a lovely summer paradise called Skjerjehamn in Gulen a couple of hours north of Bergen. We ate a lovely breakfast and cycled with the owner (Ola Branaas) and sales manager (Tore Larsen) of Firda Seafood to their office at Byrknesoy. Later on we visited a company named Sulefisk at an Island named Sula. They had arranged a shackle throwing competition that both me and Petter qualified to the World cup next year. Sulefisk gave our project 20 000 NOK to support the cancer organization, and we really appreciate the donation 😊

fire personer med sykler foran en statueI dag åpnet vi med en fantastiskfrokost på Skjerjehamn før Ola Branaas og Tore Lars enankom ferieparadiset klokken 8. Begge var iført laksetrøyer og klar for en liten sykkeltur. Ola fikk kun et lite stykke siden han hadde en avtale, men Tore viste frem sine toppidrettsferdigheter og syklet hele veien til kontor og slakteri på Byrknesøy. Der møtte vi en flott gjeng på kontoret som viste oss rundt på fôringsstasjon og i slakteriet. Virkelig bra fasiliteter Firda Seafood har fått ute på Byrknesøy!

Rett etter avgang Byrknesøy begynte himmelen og tømme seg for regn, og da mener jeg mye regn! Det øste ned og etter et par kilometer var det ikke mulig å bli mer våt, men heldigvis ga regnet seg og himmelen ble blå. Første stopp var ved Dingja hvor Stein Anders hentet meg og Petter med båt ut på Sula for å besøke land basen til Sulefisk. Vi kjørte forbi flere av anleggene og Stein Anders fortalte ivrig om omgivelsene og ikke minst Ecomerden Sulefisk drifter. Mye spennende på gang!

mann gjør seg klar for å løpeVed ankomst møtte vi flere av de tilsette ved Sulefisk som hadde klargjort banen forsjakkelkasting. På stedet ble vi servert nydelige sveler, frukt og  kaffe mens vi fikk prøvekaste før den ordentlige kvalifiseringen til stortilstelning VM i sjakkelkasting August 2018. Her samles flere oppdrettere sammen for å kose seg og konkurrere. Prinsippet er samme som hesteskokasting, men av den grunn at en hestesko er alt for lett for en staut oppdretter måtte en lage tyngre skyts. Valget falt derfor naturlig på en sjakkel, og dommer og initiativtaker kunne ivrig fortelle at de antageligvis hadde 20 års jubileum ved neste arrangement.

Både jeg og Petter gjorde det såpass greit at vi kvalifiserte oss til VM, og skal legge oss i hard trening til neste år! Videre kunne Sissel meddele at Sulefisk støtter kreftforeningen med hele 20 000 NOK. Helt fantastisk av Sulefisk og både jeg og Petter koste oss i flotte omgivelser på Sula.

mann mottar sjekk fra dame
20 000 fra Sulefisk!

Tusen takk for oss og vi gleder oss allerede til å komme tilbake 😊