Hitra/Frøya – Været varmet ikke, men givergleden derimot!

tre personer foran en bobil
Lerøy

I motvind og regn tok vi løs fra Hestvika hvor vi overnattet hos Håkon Mikalsen, som er skipper på Ronja Harvester. Rundt 3 km var avstanden til første stopp hvor vi møtte Stig Nidar og gjengen fra Lerøy Midt. De vartet opp med kaffe og en god samtale på morgenkvisten.

 

 

 

sju personer som poserer med en sjekk
Marine Harves

Videre gikk veien på stive hjul mot Ulvøya hvor vi skulle innom slakteriet til Marine Harvest region Midt. Der fikk jeg en flott omvisnin på anlegget, og da de fikk høre om prosjektet vårt vartet de opp med lunsj og en Marine Harvest sekk med masse flotte artikler. I sekken var det fleecegenser, sykkelbriller, sykkeljakke, lue og en buff. Helt fantastisk 😊

Videre gikk vi ned i slaktemerd bua til Ronny Ulvenes, som bød på litt snacks før han kom med en gledelig nyhet! Det var en sjekk på 10000 kroner til kreftforeningen. Videre fikk jeg følge av selveste Odd Emil Ulvan til tunellen før Frøya. I motvind og regn er det spesielt herlig å ha med seg spreke syklister! Takk for turen til Odd Emil fra Marine Harvest.

tre personer og en sykkel innendørs. foto.
Sparebanken

På Frøya stod Erik Bogren fra Salmar og ventet på oss. Han hadde ordnet bedriftsbesøk på hele øyen, samt lokal media. Først gikk turen til Sparebanken som hadde klar en sjekk på 5000 kroner. Frøya Hotell kunne glede oss med 2 kr/km, og kunne til og med by på lunsj. Vi hadde dessverre et tett program og måtte høflig takke nei, men tusen takk for tilbudet 😊

to menn med en sjekk
Steinsvik

På Blått kompetansesenter møtte vi først Kolbjørn Jektvik og Ane Marte Rotevatn fra Marine Harvest, og førstnevnte syklet distansen Trondheim- Oslo på i overkant av 16 timer. Det er en supersterk prestasjon! Videre møtte vi Måsøval Fiskeoppdrett, Steinsvik og Åkerblå. Steinsvik gav 5000 kroner, og de andre to ville også donere et beløp.

Neste stopp var hos vår konkurrent Frøy Akvaservice, som gav oss 7500 kroner. Det er supert at vi kan konkurrere, men samtidig være samlet for en god sak! All ære til Frøy rederiet som var med å bidra. Hos Eidsvaag møtte vi Vidar og Rita Eidsvaag. De hadde kaffen klar og en sjekk på hele 10 000 kroner. Tusen takk for støtten!

tre personer foran en bobil
Salmar

Siste besøket vårt var hos oppdrettsgiganten Salmar ved slakteriet på Innovamar. Der spistevi middag med Lars, Arnt og Trond fra Salmar og Conor fra Nutrimar før vi tok en runde på slakteriet. Det er helt enorme dimensjoner på slakteriet, og jeg er helt imponert over kapasiteten på anlegget!

Turen rundt Frøya endte hos Hallgeir Bremnes sin fantastiske restaurant Rabben, hvor han disket opp med en helt strålende bacalao. Vi spiste til vi nesten var flau! Resten av kvelden satt vi og koste oss med god drikke før Hallgeir til slutt kunne glede oss med en donasjon på 10 000 kroner til kreftforeningen!

 

 

tre personer og en bobil i fjæra

I sum har det vært en helt strålende dag på Hitra/Frøya, selv om det var ganske kjipe forhold for sykling i regn og motvind! Supert å møte så mange flotte folk 😊